Sos plachie cu bulion si ceapa - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos plachie cu bulion si ceapa

Sos plachie cu bulion si ceapa

Ingrediente:

  • 50 g bulion de roşii;
  • 800 g ceapă;
  • 100 g ulei;
  • 1-2 căpăţâni usturoi;
  • 50 g vin;
  • o foaie de dafin;
  • câteva boabe de piper;
  • un fir de cimbru;
  • verdeaţă;
  • sare;

Mod de preparare:

Ceapa tăiată felii subţiri se căleşte uşor pe marginea plitei în ulei, până capăta culoarea aurie-gălbuie, dezvoltându-şi astfel aroma. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi se stinge cu bulion de roşii dizolvat în vin sau supă. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute, adăugând după gust foi de dafin, cimbru, piper şi sare.

Când este aproape gata, se pun frunze de pătrunjel verde tocat mărunt.

Se serveşte la preparare de peşte şi legume, calde sau reci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos bernez Ingrediente: 200 g unt; 3 gălbenuşuri; 1/2 lămâie; 50 g oţet; 100 g vin alb; 100 g […]
  • Sos brun de baza Ingrediente pentru un kg de sos: 100 g faină; 100 g untdelemn; 100 g morcovi; o ceapă; o […]
  • Sos de vanat cu ciuperci Ingrediente: 500 g sos pentru un iepure de 3-4 kg; 200 g ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g […]
  • Sos de maioneza verde, aromat Ingrediente: 200 g maioneză; 100 g castraveciori acri; o legătură de ceapă verde; 3-4 fire […]
  • Sos de maioneza cu creier Ingrediente: 200 g maioneză; 200 g creier fiert; o lămâie; 100 g […]

Comentarii: Sos plachie cu bulion si ceapa

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player