Sos scordolea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos scordolea

Sos scordolea

Ingrediente:

  • 200 g ulei;
  • o căpăţână usturoi;
  • 200 g nuci;
  • 200 g miez de pâine;
  • o lămâie;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se pisează usturoiul, se adaugă miez de pâine albă înmuiat în lapte şi bine stors şi nucile date prin maşină. Se amestecă bine totul şi se toarnă deasupra ulei puţin câte puţin ca la maioneză. Se potriveşte la gust de lămâie, piper şi sare. Sosul trebuie să fie legat ca o maioneză.

Se serveşte la peste rasol sau prăjit şi la raci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos tartar Ingrediente: 150 g ulei; 3 galbenusuri; 30 g mustar; o legatura marar; 1/2 legaturi […]
  • Sos verde Ingrediente: 300 g maioneză; 50 g spanac; 50 g tarhon; pătrunjel verde 50 g; foi de ceapă verde […]
  • Sos pentru salate Ingrediente: 60 ml ulei; 60 g oţet; 1 g piper; o legătură mărar; 2-3 fire tarhon; 20 g […]
  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos de visine Ingrediente: 500 g vişine; 100 g smântână; 50 g faină; 50 g […]

Comentarii: Sos scordolea

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player