Ingrediente:
- 500 g sos;
- 5 g unt;
- 50 g faina;
- 300 g supa;
- 200 g frişcă;
- 4 gălbenuşuri;
- praf de nucşoară;
- piper si sare după gust;
Mod de preparare:
Se încălzeşte untul, se adaugă faina si se amesteca pana se îngălbeneşte uşor. Se stinge cu supa si se lasă sa fiarbă putin. Se ia la o parte o parte, se adaugă frişcă sau smântână încălzita bine si se amesteca cu gălbenuşuri frecate in prealabil si amestecate cu putin sos. Se potriveşte după gust de piper,nucşoară si sare.
Înainte de a servi la masa se poate adaugă si zeama de lămâie. După ce sosul este gata, nu se mai lasă pe foc si nici la temperatura mare ca sa nu se taie.
Se serveşte la cele mai fine preparate de pasare, peste, legume, anghinare, conopida, sparanghel, morcovi, carote, orez, preparate din făinoase, după cum se va indica la respectivele reţete.