Sos tartar - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos tartar

Sos tartar

Ingrediente:

  • 150 g ulei;
  • 3 galbenusuri;
  • 30 g mustar;
  • o legatura marar;
  • 1/2 legaturi patrunjel;
  • 50 g vin alb;
  • 2 g piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se pun intr-u castron galbenusurile fierte si date prin sita. Se adauga mustar, piper, vin , sare. Se amesteca cu telul adaugand mustar, piper, vin , sare. Se amesteca cu telul adaugand ca la maioneza, uleiul putin cate putin, pana se termina.

La sfarsit se adauga marar, patrunjel, tarhon, toate taiate marunt.

Se serveste la salate de legume.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos tartar Ingrediente: 200 g maioneză; 25 g ceapă; 50 g capere; câteva fire de tarhon; 25 g […]
  • Sos pentru tarte Ingrediente: 2 galbenusuri; 1 lingurita mustar; 200 ml ulei; 1lingurita otet sau zeama […]
  • Sos scordolea Ingrediente: 200 g ulei; o căpăţână usturoi; 200 g nuci; 200 g miez de pâine; o […]
  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos maioneza Ingrediente: 3 galbenusuri; 300 ml ulei; 1 lingurita otet sau zeama de […]

Comentarii: Sos tartar

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player