Sos verde - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos verde

Sos verde

Ingrediente:

  • 300 g maioneză;
  • 50 g spanac;
  • 50 g tarhon;
  • pătrunjel verde 50 g;
  • foi de ceapă verde 50 de g;
  • piper;
  • sare;
  • sare de lămâie;

Mod de preparare:

Se aleg frunzele cele mai fragede de spanac şi tarhon, se spală şi se pun la fiert 1.5 kg apă fiartă cu sare. Se fierbe 4-6 minute. După ce se strecoară, se dă prin sită. Pireul obţinut se amestecă cu maioneză, se potriveşte la gust de sare, piper şi zeamă de lămâie.

Sosul se serveşte cu preparate festive de peste, ouă, legume s.a. Se potriveşte cel mai bine la morun sau la nisetru.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de maioneza verde, aromat Ingrediente: 200 g maioneză; 100 g castraveciori acri; o legătură de ceapă verde; 3-4 fire […]
  • Sos vinegreta Ingrediente: 50 g ulei; 2 ouă fierte; o legătură pătrunjel verde; 20 g […]
  • Sos de coacaze sau agrise Ingrediente: 150-200 g coacăze sau agrişe; 100 g smântână; 30 g făină; 300 g zeamă de […]
  • Sos pentru salate Ingrediente: 60 ml ulei; 60 g oţet; 1 g piper; o legătură mărar; 2-3 fire tarhon; 20 g […]
  • Sos bernez Ingrediente: 200 g unt; 3 gălbenuşuri; 1/2 lămâie; 50 g oţet; 100 g vin alb; 100 g […]

Comentarii: Sos verde

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player