Ingrediente:
- 500 g brocoli;
- 300 g conopidă;
- 500 g ciuperci;
- 2-3 căţei de usturoi;
- o lingură mărar verde tocat;
- 6 linguri sos de soia;
- 4 linguri seminţe de susan prăjite;
- 50 ml ulei din germeni de porumb;
- piper;
Mod de preparare:
Brocoli şi conopida se desfac în bucheţele, se spală şi se fierb bine într-o sită pe baie de aburi.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie în sferturi.
Uleiul din germeni de porumb se încălzeşte într-un vas. Se adaugă usturoiul zdrobit şi ciupercile şi se călesc 5-7 minute, la foc mediu.
Se adaugă bucheţelele de brocoli şi conopida, se căleşte totul încă 5 minute, apoi se adaugă şoşul de soia şi se presară mărarul tocat, piperul şi seminţele de susan.
Soteul se serveşte după ce a mai stat pe foc încă 5 minute.