Sote de inele de calamari - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Sote de inele de calamari

Sote de inele de calamari

Ingrediente:

  • 50 g inele de calamari;
  • 200 ml pastă de roşii;
  • 300 ml apă minerală;
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin;
  • ace de rozmarin;
  • o lămâie;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Inelele de calamari se spală cu apă rece.

Într-un vas termorezistent se toarnă uleiul de măsline şi se repartizează uniform inelele de calamari. Peste inele se presară sare, piper şi acele de rozmarin tocate.

Deasupra se toarnă apă minerală, vasul se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul încins.

După 30 de minute de coacere, la foc mediu, se îndepărtează folia şi peste compoziţia din vas se toarnă pastă de roşii. Se mai lasă vasul în cuptor 10 minute, neacoperit.

Preparatul se serveşte cald, presărat cu rozmarin proaspăt, tocat şi cu rondele de lămâie.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Sote de inele de calamari

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player