Ingrediente:
- 300 g spaghete;
- 200 g creveţi;
- 200 g scoici;
- 4 roşii mari;
- 2 căţei de usturoi;
- 100 ml vin alb sec;
- 4 linguri pătrunjel;
- verde tocat;
- 50 ml ulei;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb conform indicaţilor de pe ambalaj.
Roşiile se opăresc, se îndepărtează pieliţa şi se taie în cuburi. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.
Într-o tigaie antiaderanta, încăpătoare, se pun uleiul, usturoiul şi cuburile de roşii. Se căleşte totul 3-4 minute, apoi se toarnă vinul şi se lasă să fiarbă sosul 5 minute, la foc domol.
Acum se adaugă în sos creveţii şi scoicile spală tăiate bine. Compoziţia se tratează, se piperează şi se fierbe 7-8 minute pe foc mediu.
Se adaugă pătrunjelul tocat, spaghetele scurse şi totul se amestecă cu un cleşte apoi se serveşte.