Ingrediente:
- 600 g ciuperci(champignon);
- hribi;
- 2 cepe(bulb);
- 4 fire ceapă verde;
- 6 linguri margarină;
- o lingură de faină;
Ingrediente aluat:
- 200 g faină;
- 6 linguri ulei;
- 6 linguri apă călduţă;
- sare;
- piper;
Prepararea aluatului :
Faina se cerne într-un castron şi se adaugă apă călduţa şi un praf de sare. Se amestecă, apoi se adaugă treptat uleiul şi se frământă. Aluatul obţinut se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă o oră să se odihnească.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Ceapa(bulb) se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte 2-3 minute, la foc mediu, în 4 linguri de margarină.
Se adaugă ciupercile şi se lasă se înăbuşe aproximativ 10 minute, apoi se pune în vas ceapa verde curăţată, spălată şi se tocată inele, sarea , piperul şi lingura de faină. Se amestecă competiţia şi se mai lasă pe foc 5-7 minute, apoi se pune la răcit.
Aluatul se întinde în foaie cât mai subţire pe un şervet, cu un sucitor. Pe foaie se repartizează uniform umplutura de ciuperci, apoi foaia se duelează cu ajutorul şervetului.
Se unge o tavă cu o lingură de margarină şi se aşează ştrudelul preparat. Suprafaţa ştrudelului se unge cu margarina topită rămasă şi tava se introduce pentru 35-40 de minute în cuptorul preîncălzite.