Ingrediente:
- 4 dl lapte
- 50 g faina
- 100 g zahar
- 1|2 baton vanilie sau un pachetel zahar vanilat
- 20 g unt proaspat
- 4 galbenusuri
- 6 albusuri
- unt pentru uns forma
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare:
Se toarna laptele rece peste faina, amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase. Se adauga zaharul si vanilia. Se pun pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba se da de o parte si se adauga untul. Dupa ce a mai pierdut din caldura, se pun galbenusurile, pe rand si la urma albusurile batute spuma, amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se netezeste cu lama cutitului si se cresteaza deasupra. Se da la cuptor, la foc potrivit. Dupa o jumatate de ora, cand sufleul a crescut, se presara deasupra putin zahar pisat. Se mai lasa 10 minute, pana se topeste zaharul si se serveste imediat.
Pofta buna !