Supa-crema de legume - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa-crema de legume

Supa-crema de legume

 

Ingrediente:

  • 400 g morcovi;
  • 100 g păstârnac;
  • 400 g cartofi;
  • 2 cepe;
  • o ţelina mică;
  • un ardei gras;
  • pătrunjel verde tocat;
  • 4 linguri ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Legumele se spală, se curată şi se taie în cuburi sau fâşii.

Legumele tăiate se pun într-un vas de fierbere şi se acoperă cu apă.

Se pune vasul pe foc mic şi urmăreşte termo controlul până ajunge la temperatură de fierbere. Se menţine această temperatură 5 minute, după care se stinge focul şi se lasă vasul acoperit 10 minute.

Se mixează totul cu cuţitul multifuncţional adaptat la robot, se adaugă uleiul de măsline sarea după gust. Se mai lasă 10 minute până la servire.

La servire în fiecare farfurie cu supă se presăra pătrunjel verde tocat. Alături se servesc crutoane de pâine.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de legume proaspete Ingrediente: 50 g unt; 50 g ceapă; 100 g morcov; 50 g ţelină; 200 g cartofi; 200 g fasole […]
  • Supa-crema de brocoli Ingrediente: 500 g brocoli; o ceapa; o legătură mărar; 2 linguri ulei de […]
  • Supa-crema de spanac Ingrediente: un kg spanac; o ceapă; 4 căţei de usturoi; 200 g ciuperci; 2 linguri de ulei; o […]
  • Supa-crema de castraveti cu creveti Ingrediente: 200 g creveţi decorticaţi; 2 castraveţi; 2 cartofi; 2 cepe verzi; 2 căţei de […]
  • Supa de Ciuperci Ingrediente: 500 g ciuperci; o ceapă; 2 căţei de usturoi; 2 cartofi; un morcov; un […]

1 Comment

  1. larisa says:

    este o reteta foarte practica pe care o poate folosi orice gospodina cand e in pana de idei.si sanatoasa mai ales

Comentarii: Supa-crema de legume

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player