Ingrediente:
- 400 g morcovi;
- 100 g păstârnac;
- 400 g cartofi;
- 2 cepe;
- o ţelina mică;
- un ardei gras;
- pătrunjel verde tocat;
- 4 linguri ulei de măsline;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Legumele se spală, se curată şi se taie în cuburi sau fâşii.
Legumele tăiate se pun într-un vas de fierbere şi se acoperă cu apă.
Se pune vasul pe foc mic şi urmăreşte termo controlul până ajunge la temperatură de fierbere. Se menţine această temperatură 5 minute, după care se stinge focul şi se lasă vasul acoperit 10 minute.
Se mixează totul cu cuţitul multifuncţional adaptat la robot, se adaugă uleiul de măsline sarea după gust. Se mai lasă 10 minute până la servire.
La servire în fiecare farfurie cu supă se presăra pătrunjel verde tocat. Alături se servesc crutoane de pâine.
este o reteta foarte practica pe care o poate folosi orice gospodina cand e in pana de idei.si sanatoasa mai ales