Ingrediente:
- 400 g porumb conservat;
- 400 g cartofi;
- 4 linguri de ulei;
- o ceapă tocată;
- 2 tulpini ţelina verde tocată;
- 1,5 l supă de legume;
- 1/2 linguriţa nucşoara;
- 2 linguri tarhon tocat ;
- crutoane de pâine neagră;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se călesc 3-4 minute, la foc mediu, ceapă şi tulpinile de ţelina tocate, amestecând continuu.
Cartofii se curăţă, se spală, se taie în cuburi, apoi se pun în vas peste ceapă şi ţelina, împreună cu boabele de porumb.
Compoziţia se mai căleşte 2-3 minute, la foc mediu, amestecând din când în când.
Se adaugă supă de legume şi totul se lasă la fiert 15 minute, la foc mediu, în clocote mici.
Supa fiartă se mixează parţial, apa încât să rămână bucatele mici de cartofi şi porumb. Se adaugă nucşoara, sarea , piperul, tarhonul tocat şi se lasă 5 minute pe foc domol, apoi se serveşte cu crutoane de pâine neagră, calde sau reci.