Ingrediente:
- un kg spanac;
- o ceapă;
- 4 căţei de usturoi;
- 200 g ciuperci;
- 2 linguri de ulei;
- o lingură de faină;
- 2-3 linguri zeamă de lămâie;
- 2 linguri de leuştean verde tocat;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ceapă şi usturoiul se curată, se spala şi se toacă mărunt, apoi se călesc 1-2 minute în uleiul pus într-un vas.
Ciupercile se curăţă, se spala rapid, se taie mărunt şi se adaugă în vasul cu ceapă. Se mai călesc 3-4 minute împreună.
Spanacul se curăţă, se spală şi se pune într-un vas cu apă clocotită şi sare. Se lasă pe foc 4-5 minute, după care se scoate cu o paletă pe planşetă şi se toacă mărunt. Apa în care a fiert spanacul se păstrează.
În vasul cu ceapă şi ciuperci se adaugă piureul de spanac şi se amestecă totul cu faină presărată în vas.
Peste compoziţia din vas se adaugă apă în care a fiert spanacul, polonic cu polonic, amestecând mereu, până se obţine consistenţa dorită. Se lasă vasul pe foc domol încă 2-3 minute. Se stinge focul, se adaugă zeama de lămâie şi frunzele de leuştean tocate foarte mărunt.