Ingrediente:
- 60 g ciuperci uscate;
- o ceapa;
- o ţelină;
- o rădăcină pătrunjel
- 2 oua;
- 60 g faina;
- 50 g unt;
- 50 g faina pentru rântaş;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Se pun la fiert legumele crestate, ciupercile bine spălate si sare in apa respectiva. După ce au fiert, se strecoară zeama si se separa legumele de ciuperci. Ciupercile se taie mărunt, se pun in vasul cu zeama si se pun din nou la fiert. Când au dat in clocot, se adaugă turnatei obţinuţi astfel:
Se freca într-un castron ouăle cu faina. Coca obţinută se pune într-un cornet de hârtie tăiat la vârf. Se strange cornetul deasupra vasului de supa. Turnateii obţinuţi astfel se lasă sa fiarbă in supa 10 minute după care se adăuga rântaşul obţinut prin rumenirea fainei in 50 g unt sau ulei.
Rântaşul se adaugă putin cate putin.
Se potriveşte supa de sare iar după gust, poate fi acrita cu lămâie.