Ingrediente:
- 500 g ciuperci;
- o ceapă;
- 2 căţei de usturoi;
- 2 cartofi;
- un morcov;
- un păstârnac;
- 3 linguri ulei;
- o lingură faină;
- praf de chimen;
- o lingură maghiran verde tocat;
- 2 litri de apă;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ceapă şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curată, se spală şi se taie în lamele. Cartofi,morcovul şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie în cuburi foarte mici sau se dau pe răzătoare cu ochiuri mari.
Uleiul se pune într-un vas împreună cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, păstârnacul şi se călesc 2 minute.
Se adaugă ciupercile şi se căleşte totul 3-4 minute.
Peste legumele călite se adaugă 2 litri de apă, se condimentează cu sare, piper şi chimen, apoi se fierbe circa 30 de minute la foc mediu.
În timpul fierberii, faină se diluează separat cu puţină apă rece şi adaugă în vas amestecând.
Supa se serveşte caldă sau rece, presărată cu maghiran verde tocat.