Supa de conopida - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa de conopida

Supa de conopida

Ingrediente:

  • un kg conopidă;
  • 50 g unt;
  • 50 g faină;
  • 40 g orez;
  • 500 g lapte;
  • 120 g smântâna;
  • sare;

Mod de preparare:

Se prepară fie cu supă de oase sau legume fie numai din zeamă în care a fiert conopida.

Conopida se curăţă şi se ţine în apă o oră după care se desparte în buchete şi se pune în fiert în apă cu lapte. Se adaugă orezul spălat şi opărit şi se potriveşte de sare. Când conopida este fiartă se adaugă rântaşul. Se mai lasă să mai fiarbă câteva minute.

Se serveşte cu smântână.

Se poate servi şi cu crutoane de franzelă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de conopida Ingrediente: 1 conopida potrivita; 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa mica; 1 lingura unt sau […]
  • Supa de naut Ingrediente: 300 g năut; o ceapă; 2 căţei de usturoi; o sfeclă mijlocie; 300 g roşii […]
  • Supa de fasole uscata Ingrediente: 300-400 g fasole uscată; 80 g ulei; 60 g ceapă; un morcov; 1/2 ţelină; o foaie de […]
  • Supa de orez Ingrediente: 150 g orez; 80 g unt; 100 g smântână; 2 gălbenuşuri; o […]
  • Supa de Linte Ingrediente: 4L apa 300g linte 1 ceapa 2-3 catei de usturoi o crenguta de cimbru 1 lingura de […]

Comentarii: Supa de conopida

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player