Ingrediente:
- 1 conopida potrivita;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel;
- 1 ceapa mica;
- 1 lingura unt sau untura;
- sare;
- 1 galbenus de ou;
- 2-3 linguri de smantana.
Mod de preparare:
Zarzavatul curatit si ras pe razatoarea mare se inabusa in unt.
Se stinge cu apa clocotita si se fierbe pana cand se moaie.
Se strecoara si zeama se pune din nou la fiert.
Se adauga conopida desfacuta in bucatele mici, sarea necesara si se fierbe incet la foc potrivit.
Fiarta complet se toarna in castronul de supa in care s-a amestecat smantana cu galbenusul de ou.
Dupa gust se adauga zeama de lamaie.
Nu am incercat niciodata supa de conopida, nici nu stiam cum se face. Mancare am preparat de conopida, dar supa nu. O sa o incerc pentru ca imi place conopida foarte mult. Revin cu un comment cand vad cum mi-a iesit, sper sa nu dau gres 😀