Supa de legume proaspete - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa de legume proaspete

Supa de legume proaspete

Ingrediente:

  • 50 g unt;
  • 50 g ceapă;
  • 100 g morcov;
  • 50 g ţelină;
  • 200 g cartofi;
  • 200 g fasole verde;
  • 100 g mazăre verde;
  • 100 g conopidă;
  • 50 g rădăcină de pătrunjel;
  • o legătură verdeaţă;
  • sare;

Mod de preparare:

Se taie subţire zarzavatul de supă şi se înăbuşă in unt sau ulei. Când a început să se înmoaie se adaugă apă necesară, fasole verde, mazăre conopidă, cartofi tăiaţi cubuleţe, sare;

Când a fiert totul se poate servi!

  • fie în forma în care se găseşte;
  • cu turnatei;
  • se poate drege cu gălbenuş de ou sau cu gălbenuş bătut  cu smântână;
  • numai cu puţin unt şi smântână;
  • în loc de apă se poate fierbe zarzavatul în supa oase;
  • se pot adăuga roşii tăiate în cubuleţe;

se poate adăuga 50 g bulion de roşii călit în 50 g grăsime şi acrit cu borş. Atunci supa se transformă în ciorbă de legume.

La această supă se mai pot adaugă dovlecei, gulii, varza opărită pentru a-i scoate gustul amărui.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa-crema de legume   Ingrediente: 400 g morcovi; 100 g păstârnac; 400 g cartofi; 2 cepe; o ţelina […]
  • Supa de mazare verde Ingrediente: un kg de mazăre verde; o ceapă; 200 g de morcovi; 50 g unt; 60 g făină; 2 […]
  • Supa de rosii Ingrediente: 1,5 kg rosii; un morcov; o ceapa; o telina mica; 1-2 ardei grasi; 100 g […]
  • Supa de orez Ingrediente: 150 g orez; 80 g unt; 100 g smântână; 2 gălbenuşuri; o […]
  • Supa de fasole uscata Ingrediente: 300-400 g fasole uscată; 80 g ulei; 60 g ceapă; un morcov; 1/2 ţelină; o foaie de […]

Comentarii: Supa de legume proaspete

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player