Supa de naut - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa de naut

Supa de naut

Ingrediente:

  • 300 g năut;
  • o ceapă;
  • 2 căţei de usturoi;
  • o sfeclă mijlocie;
  • 300 g roşii decojite;
  • 1 l supă de legumă;
  • 3 linguri de ulei de măsline;
  • 1-2 ardei iuţi;
  • felii de pâine prăjită;
  • sare;

Mod de preparare:

Năutul ales şi spălat se acoperă cu apă caldă şi se lasă la înmuiat cel puţin 12 ore, schimbând apă de 2-3 ori.

Năutul înmuiat se pune într-un vas, se acoperă cu apă rece şi se fierbe la foc mediu circa 2 ore, apoi se scurge de apă în care a fiert.

Aproximativ jumătate din cantitatea de năut, proaspăt fiert, se pasează pentru a obţine un piure cu care va îngroşa supa.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie în cuburi mici. Sfecla se spală, se curăţă şi se taie în cuburi mici. Roşiile decojite, se taie în cuburi.

Într-un vas se pune uleiul de măsline şi se calmeze, timp de 2-3 minute, ceapa ,usturoiul şi sfecla, apoi se adaugă roşiile,supă de legume, sarea,năutul pisat şi boabele de năut. Compoziţia se fierbe 15 minute la foc domol, amestecând din când în când.

La servire,în farfuria cu supă se adaugă rondele de ardei uite şi cuburi de pâine prăjită.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de telina Ingrediente: un kg ţelină; 2 cepe; 2 cartofi; o cană suc de roşii; 4 linguri orez; ţelină […]
  • Supa de conopida Ingrediente: un kg conopidă; 50 g unt; 50 g faină; 40 g orez; 500 g lapte; 120 g […]
  • Supa-crema de brocoli Ingrediente: 500 g brocoli; o ceapa; o legătură mărar; 2 linguri ulei de […]
  • Supa-crema de spanac Ingrediente: un kg spanac; o ceapă; 4 căţei de usturoi; 200 g ciuperci; 2 linguri de ulei; o […]
  • Supa de Ciuperci Ingrediente: 500 g ciuperci; o ceapă; 2 căţei de usturoi; 2 cartofi; un morcov; un […]

Comentarii: Supa de naut

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player