Supa de orez - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa de orez

Supa de orez

Ingrediente:

  • 150 g orez;
  • 80 g unt;
  • 100 g smântână;
  • 2 gălbenuşuri;
  • o lămâie;
  • zeama de carne;
  • o legătură pătrunjel;

Mod de preparare:

Se spala orezul in câteva ape si se pune la fiert in supa de carne. Se fierbe la foc moale 20-30 de minute după care se completează cu supa, se potriveşte de sare si se drege cu gălbenuş si smântână. Se creste după gust cu zeama de lămâie.

Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tocat.

Daca smântâna este acrişoara,nu se mai pune zeama de lămâie. Supa de carne poate fi înlocuită cu supa de legume.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de turnatei Ingrediente: 2 oua 2 linguri de faina sare Mod de preparare: Se freaca intr-un vas oul cu faina […]
  • Supa de conopida Ingrediente: un kg conopidă; 50 g unt; 50 g faină; 40 g orez; 500 g lapte; 120 g […]
  • Supa-crema de castraveti cu creveti Ingrediente: 200 g creveţi decorticaţi; 2 castraveţi; 2 cartofi; 2 cepe verzi; 2 căţei de […]
  • Supa de ciuperci Ingrediente: 60 g ciuperci uscate; o ceapa; o ţelină; o rădăcină pătrunjel 2 oua; 60 g […]
  • Supa de salata Ingrediente: 3L apa 6 salate 1 ceapa 1 usturoi 1 lingura de untura 50g slanina 2 […]

Comentarii: Supa de orez

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player