Ingrediente:
- o conservă de porumb;
- 4 ardei graşi;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 4 roşii;
- 4 linguri ulei;
- 4 linguri frunze de ţelină verzi tocate;
- 1,5 l apă;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ardeii graşi, cepele şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.
Într-un vas se încălzeşte uleiul şi se adaugă legumele curăţate care se călesc 3-4 minute, la foc mediu, amestecând din când în când.
Roşiile se spală şi se taie în cuburi, apoi se pun în vas peste celelalte legume şi se călesc împreună, încă 2 minute, la foc mediu.
Se adaugă apă călduţa peste legume, se condimentează cu sare şi piper, apoi supa se mai fierbe 10 minute, la foc iute.
În supă care clocoteşte se adaugă porumbul din conservă, scurs şi clătit şi 2 linguri de frunze de ţelină tocate. Supa se mai lasă pe foc domol 5 minute, apoi se stinge focul. La servire în farfurii, peste supă se mai presară frunze de ţelină tocate.