Supa de rosii - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa de rosii

Supa de rosii

Ingrediente:

  • 1/2 kg rosii fierte si trecute prin sita (iarna 2 linguri pasta de rosii diluata cu apa);
  • 1 lingura ulei sau untura;
  • sare;
  • eventual 1-2 linguri de smantana;
  • putin zahar;
  • frunze de patrunjel si de telina;
  • 1/2 I apa.

Mod de preparare:

In uleiul incins se adauga faina si se amesteca mereu. Se stinge cu bulionul de rosii. Dupa ce s-a ingrosat se adauga apa, sarea necesara si se lasa sa fiarba la consistenta dorita, adaugand verdeata tocata si eventual zahar.

Ca adaos, inainte de a se servi se poate pune orez fiert, tai-tei sau crutoane de franzela prajita, servite pe o larfurie aparte.

La servit se adauga smantana.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de rosii Ingrediente: 1,5 kg rosii; un morcov; o ceapa; o telina mica; 1-2 ardei grasi; 100 g […]
  • Supa de rosii cu peste Ingrediente: 500 g file de peşte(salău,crap,păstrăv); un kg roşii; 300 ml suc de roşii; o […]
  • Supa de chimen Ingrediente: 2 linguri chimen; O radacina patrunjel; 2 linguri de faina; 3-4 buc. de morcovi; […]
  • Supa de fasole verde cu carne afumata Ingrediente: 300 g fasole uscata; carne afumata sau costita; 1 lingura ulei sau untura; 1 lingura […]
  • Supa de cartofi Ingrediente: 3-4 cartofi de marime potrivita; 1 lingura ulei sau untura; 1 lingura faina; 1 […]

Comentarii: Supa de rosii

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player