Supa de spanac - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa de spanac

Supa de spanac

Ingrediente:

  • 1/2 kg spanac;
  • 1 lingura faina;
  • 3 linguri de smantana;
  • sare;
  • 1 galbenus de ou.

Mod de preparare:

Spanacul se curata de cotoare si se spala in mai multe ape.

Se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge dar apa se pastreaza. Se trece prin sita.

La acest pireu se adauga faina desfacuta cu o lingura smantana si se amesteca.

Se adauga zeama in care a fiert spanacul si cu sarea necesara se fierbe cateva minute.

In castronul de supa se freaca galbenusul de ou cu restul de smantana.

Peste el se toarna supa clocotita.

Se amesteca bine si se serveste. Servim simplu  sau cu  crutoane de paine puse in  farfurie.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa-crema de spanac Ingrediente: un kg spanac; o ceapă; 4 căţei de usturoi; 200 g ciuperci; 2 linguri de ulei; o […]
  • Supa de spanac Ingrediente: 3L apa 500g spanac 1 lingura de unt 1 lingura de faina 1 galbenus 2 linguri de […]
  • Supa de visine Ingrediente: 700 g visine; 1 galbenus de ou; 2-3 linguri de smantina; sare; o crenguta mica de […]
  • Supa de chimen Ingrediente: 3L apa zarzavat de supa 1 lingura de chimen 1 lingura de unt sau ulei 1 lingura de […]
  • Supa de chimen Ingrediente: 2 linguri chimen; O radacina patrunjel; 2 linguri de faina; 3-4 buc. de morcovi; […]

Comentarii: Supa de spanac

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player