Ingrediente:
- un kg ţelină;
- 2 cepe;
- 2 cartofi;
- o cană suc de roşii;
- 4 linguri orez;
- ţelină verde tocate;
- o lingură boia de ardei dulce;
- 6 linguri ulei de măsline;
- 1,5 litri apă;
- sare;
Mod de preparare:
Ţelina se spală, se curăţă şi se taie în cuburi mici sau se dă pe răzătoare cu ochiuri mari.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Cartofii se spală, se curăţă şi se taie în cuburi mici.
Într-un vas se pun apa, ţelina, ceapa, cartofii şi se fierb 15 minute, la foc mediu.
Se adaugă orezul ales şi spălat, împreună cu sucul de roşii, boia de ardei şi sarea.
Supa se mai fierbe 7-8 minute, la foc mediu.
La servire , în fiecare farfurie cu supă se presară frunze de ţelină tocate şi se adaugă o lingură de ulei de măsline.