Supa de telina - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa de telina

Supa de telina

Ingrediente:

  • un kg ţelină;
  • 2 cepe;
  • 2 cartofi;
  • o cană suc de roşii;
  • 4 linguri orez;
  • ţelină verde tocate;
  • o lingură boia de ardei dulce;
  • 6 linguri ulei de măsline;
  • 1,5 litri apă;
  • sare;

Mod de preparare:

Ţelina se spală, se curăţă şi se taie în cuburi mici sau se dă pe răzătoare cu ochiuri mari.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt.

Cartofii se spală, se curăţă şi se taie în cuburi mici.

Într-un vas se pun apa, ţelina, ceapa, cartofii şi se fierb 15 minute, la foc mediu.

Se adaugă orezul ales şi spălat, împreună cu sucul de roşii, boia de ardei şi sarea.

Supa se mai fierbe 7-8 minute, la foc mediu.

La servire , în fiecare farfurie cu supă se presară frunze de ţelină tocate şi se adaugă o lingură de ulei de măsline.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa-crema de porumb Ingrediente: 400 g porumb conservat; 400 g cartofi; 4 linguri de ulei; o ceapă tocată; 2 tulpini […]
  • Supa de naut Ingrediente: 300 g năut; o ceapă; 2 căţei de usturoi; o sfeclă mijlocie; 300 g roşii […]
  • Supa de porumb cu legume Ingrediente: o conservă de porumb; 4 ardei graşi; 2 cepe; 2 morcovi; 4 roşii; 4 linguri […]
  • Supa-crema de spanac Ingrediente: un kg spanac; o ceapă; 4 căţei de usturoi; 200 g ciuperci; 2 linguri de ulei; o […]
  • Supa-crema de mere Ingrediente: un kg mere; 2 linguri faină; 2 linguri margarină; un pahar vin roze(200 ml); o […]

Comentarii: Supa de telina

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player