Supa din carne de vita - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri, Ciorbe si Supe » Supa din carne de vita

Supa din carne de vita

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita;
  • 3 morcovi;
  • 1 patrunjel;
  • 1 pastarnac;
  • 1 felie gulie;
  • 1 felie pelina;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa mica;
  • boabe de piper;
  • sare;
  • 3-4 litri apa.

Mod de preparare:

Carnea spalata usor la un curent de apa rece se pune in oala cu apa rece sa fiarba la inceput descoperit si in clocot uniform, dar incet.

La inceputul fierberii spuma se aduna cu o lingura de spuma. Dupa o ora si jumatate se adauga zarzavatul curatit si taiat in lungime, piperul si putina sare.

Din acest moment supa se acopera cu un capac lasand un loc liber de un deget. Cu cat fierberea supei va decurge in clocote uniforme si incete, cu atat supa de vita va deveni mai clara si mai concentrata.

Cand carnea a fiert complet, se adauga sarea necesara.

Se mai fierbe cateva clocote.

Oala se ia de pe foc.

Se toarna o cescuta de apa rece.

Se acopera cu capac si se lasa sa se limpezeasca 10—15 minute.

Se strecoara prin strecuratoarea deasa de supa si se fierb in ea diferite adaosuri: taitei de casa, fidea, zdrente de oua, galuste de gris , etc.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Bors de Crap Ingrediente: telina – 200g ceapa alba 2-3 orez 130g bors casa 1l leustean 1 […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Bors de vitel Ingrediente: 1 kg de carne de vita; 2 radacini de patrunjel; 3 morcovi; o telina; fidea; 2 […]
  • Bors din carne de vaca Ingrediente: 400 g came de vita cap de piept (sau vitel); 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; 2-3 […]
  • Bors de perisoare Ingrediente: Pentru bors 1 morcov; 1 patrunjel; 1 ceapa; oasele de la […]

Comentarii: Supa din carne de vita

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player