Supa gulas - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe si Supe, Supe » Supa gulas

Supa gulas

Ingrediente:

  • 600 g carne de vacă;
  • 300 g ceapă;
  • 50 g unt;
  • 600 g cartofi;
  • 2 ouă;
  • 250 g faină;
  • 5 g chimen;
  • 3 g boia de ardei;
  • o legătură verdeaţă;
  • sare;

Mod de preparare:

Se taie carnea macra de vacă în bucăţi şi se pune la fiert  în apa necesară pentru 4 porţi. Se spumuieşte şi se dă pătrăţele şi se pun în supă când carnea este aproape fiartă.

Se pregăteşte coca pentru găluşte şi se taie cu o linguriţă găluşte mici şi se pun în oală, muindu-se linguriţa în supa după fiecare găluşcă. Se lasă să mai fiarbă 10 minute.

Se încălzeşte untul, se adaugă boia şi chimenul şi când s-a încins bine se stinge cu apă, se fierbe 5-6 minute şi se adaugă la supă.

Se poate pune în supă şi o foaie de dafin.

Se potriveşte supa de sare şi se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de mazare verde Ingrediente: un kg de mazăre verde; o ceapă; 200 g de morcovi; 50 g unt; 60 g făină; 2 […]
  • Supa cu galuste de cartofi Ingrediente: 250g cartofi 1 ou 1 lingura de faina 1 lingura unt […]
  • Supa de chimen Ingrediente: 15 g chimen; 100 g untură; 100 g faină; 150 g franzelă; 50 g unt; un morcov; o […]
  • Supa-crema de mere Ingrediente: un kg mere; 2 linguri faină; 2 linguri margarină; un pahar vin roze(200 ml); o […]
  • Supa de chimen Ingrediente: 2 linguri chimen; O radacina patrunjel; 2 linguri de faina; 3-4 buc. de morcovi; […]

Comentarii: Supa gulas

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player