Ingrediente:
- 600 g carne de vacă;
- 300 g ceapă;
- 50 g unt;
- 600 g cartofi;
- 2 ouă;
- 250 g faină;
- 5 g chimen;
- 3 g boia de ardei;
- o legătură verdeaţă;
- sare;
Mod de preparare:
Se taie carnea macra de vacă în bucăţi şi se pune la fiert în apa necesară pentru 4 porţi. Se spumuieşte şi se dă pătrăţele şi se pun în supă când carnea este aproape fiartă.
Se pregăteşte coca pentru găluşte şi se taie cu o linguriţă găluşte mici şi se pun în oală, muindu-se linguriţa în supa după fiecare găluşcă. Se lasă să mai fiarbă 10 minute.
Se încălzeşte untul, se adaugă boia şi chimenul şi când s-a încins bine se stinge cu apă, se fierbe 5-6 minute şi se adaugă la supă.
Se poate pune în supă şi o foaie de dafin.
Se potriveşte supa de sare şi se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.