Ingrediente:
- 200 g tăiţei din orez;
- 200 g fasole verde fideluta, feliata;
- un ardei gras roşu;
- 2 căţei de usturoi;
- 2 linguriţe ghimbir ras;
- 2 linguriţe coaja de lămâie;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- 2 linguri de condriandu verde tocat;
- 8 rosii-cireata;
- 2 linguri de ulei;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Taiteii de orez se pun într-un castron şi se toarnă peste ei apă clocotită, se pune un capac pe castron şi se lasă aşa 4-5 minute.
Într-o tigaie se încălzeşte uleiul şi se călesc 5 minute usturoiul curăţat şi tocat, ardeiul gras roşu spălat, curăţat şi tăiat julien, ghimbirul şi coaja de lămâie.
În tigaie se adaugă apoi fasolea verde fiartă tăiată în bucăţi de maxim 2 cm lungime. Peste compoziţie se adaugă zeamă de lămâie, sarea, piperul şi se mai călesc împreună 2 minute, apoi se toarnă totul într-un hol.
Tăiţeii se scurg şi se amestecă cu competiţia din bol, apoi se presară cu coriandru tocat, se adaugă jumătăţile de roşii-cireaşă şi se servesc.