Tapenade - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Tapenade

Tapenade

Ingrediente:

  • o conservă sardele în ulei;
  • o cutie conservă ton în ulei;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 300 g măsline negre fără sâmburi;
  • 50 g capere;
  • praf de cimbru;
  • felii de pâine;
  • gogoşari muraţi;
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Sardelele şi tonul se pun în cuva robotului, împreună cu usturoiul curăţat şi mărunţit, cu măsline negre şi cu caperele. Se mixează un minut.

Se adaugă în cuva uleiului de măsline,cimbrul, sarea şi piperul şi se mai mixează 2 minute, până se obţine o pastă omogenă.

Preparatul se pune în boluri şi se lasă la frigider minimum 2 ore, după care se serveşte întins pe felii de pâine şi se ornează cu şuviţe fine de gogoşar roşu murat.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Tapenade

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player