Ingrediente:
Aluatul:
- 250 g făină;
- 150 g unt;
- 1 ou;
- un praf de sare;
- 125 g zahăr;
Crema:
- 2 pahare cu lapte;
- 1/2 pahar cu cafea concentrată;
- 2 linguri cu zahăr;
- 3 linguri cu făină;
- 2 ouă.
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul. Se unge cu unt o formă mare de Iartă. Se frămantă toate componentele pentru aluat pană se încorporează bine. Se întinde o foaie şi se îmbracă forma care se dă la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp se prepară crema: se freacă ouăle, făina şi zahărul şi se înmoaie amestecul, turnand puţin cate puţin laptele amestecat cu cafeaua.
Se ţine pe foc mic, amestecand continuu, pană se îngroaşă.
Se toarnă crema obţinută peste tartă şi se dă la cuptor pentru încă 30 minute.