Tarta cu nescafe - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Tarta cu nescafe

Tarta cu nescafe

Ingrediente:

Aluatul:

  • 200 g făină;
  • 100 g unt sau margarina;
  • 1/3 pahar cu lapte sau apă;
  • sare.

Umplutura:

  • 125 g paine albă uscată;
  • 1/4 l lapte;
  • 100 g zahăr;
  • 4 ouă;
  • 2 linguri cu nescafe;
  • 200 g migdale pisate foarte fin (sau samburi de caise).

Mod de preparare:

Se prepară un aluat amestecand toate componentele indicate. Se întinde o foaie grosuţă cu care se îmbracă o formă de tartă unsa cu unt, cu diametrul de circa 20 cm.

Se încălzeşte cuptorul.

Se înmoaie painea uscată în laptele cald, se zdrobeşte cu furculiţa şi se adaugă zahărul, migdalele, gălbenuşurile de ou şi nescafe-ul, amestecandu-le bine.

Separat, se bat albuşurile spumă şi se încorporează delicat în această compoziţie. Se umple tarta şi se pune la copt la foc mijlociu.

Se lasă să se răcească înainte de a o răsturna.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tarta cu fructe crude Ingrediente: 150 g făină; 100 g unt; 50 g zahăr pudră; 1 ou; un praf de sare; fructe de […]
  • Tarta cu crema Ingrediente: Aluatul: 250 g făină; 150 g unt; 1 ou; un praf de sare; 125 g […]
  • Tarta cu branza de vaci Ingrediente: 100 g unt; 2 linguri cu zahăr; 1 gălbenuş; 150 g făină; sare. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Crema Spumoasa Ingrediente: 2 linguriţe de cacao; 3 linguriţe de nescafe; 3 linguriţe de pudră; 3 ouă; unt […]
  • Tort de Nescafe Ingrediente: 100 g nuci curăţate; 125 g faină; 125 g unt; 125 g zahăr; 2 ouă; 2 linguri de […]

Comentarii: Tarta cu nescafe

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player