Ingrediente:
Aluatul:
- 200 g făină;
- 100 g unt sau margarina;
- 1/3 pahar cu lapte sau apă;
- sare.
Umplutura:
- 125 g paine albă uscată;
- 1/4 l lapte;
- 100 g zahăr;
- 4 ouă;
- 2 linguri cu nescafe;
- 200 g migdale pisate foarte fin (sau samburi de caise).
Mod de preparare:
Se prepară un aluat amestecand toate componentele indicate. Se întinde o foaie grosuţă cu care se îmbracă o formă de tartă unsa cu unt, cu diametrul de circa 20 cm.
Se încălzeşte cuptorul.
Se înmoaie painea uscată în laptele cald, se zdrobeşte cu furculiţa şi se adaugă zahărul, migdalele, gălbenuşurile de ou şi nescafe-ul, amestecandu-le bine.
Separat, se bat albuşurile spumă şi se încorporează delicat în această compoziţie. Se umple tarta şi se pune la copt la foc mijlociu.
Se lasă să se răcească înainte de a o răsturna.