Ingrediente Aluat:
- 350 g făină;
- 3 linguri de ulei;
- 150 ml apă călduţă;
- praf de sare;
Ingrediente Umplutură:
- 400 g spanac curăţat şi spălat;
- 400 g orez fiert;
- 10 măsline negre;
- un morcov ras;
- o lingură de griş;
- 5-6 frunze de busuioc;
- sare şi piper;
- 2 linguri de margarină;
Prepararea Aluatului:
Din faină , ulei, apă călduţa şi sare, se frământă un aluat din care se întinde o foaie groasă de 3-4 mm.
O formă de tartă se rupe cu o lingură de margarină şi se îmbracă cu foaia de aluat.
Prepararea Umpluturi:
Într-un caston se amestecă orezul fiert cu morcovul ras, frunzele de spanac rupte mărunt, măslinele tocate mărunt, grişul şi frunzele de busuioc tocate.