Tarta - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive, Aperitive si preparate » Tarta

Tarta

Ingrediente:

Aluatul:
1 cana si 3/4 faina alba
1/2 cub margarina rama (125g)
1/2 lingurita sare
5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
Umplutura:
2 cepe albe
200-300gr sunca taiata cubulete
200gr cascaval
o cutie ciuperci taiate
3 ardei grasi in 3 culori
Deasupra:
200 g smanatana
3-4 oua

    Mod de preparare:

    Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt…
    Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul..
    Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .
    Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata.

    Pofta buna !

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Salata de Cartofi Ingrediente: 3-4 cartofi fierti in coaja 5-6 oua fierte (tari) 1/2 bucata carnat de casa (afumat) […]
    • Cornulete cu carnati Ingrediente: 400 g carnati(mai subtiri) 100 ml ulei 150 g faina 100 g branza de vaci 100 g unt […]
    • Ouă jumătate tari  Ingrediente Se socotesc cate 2 oua pentru fiecare persoana.   [ad#ad-1] Mod de […]
    • Gogosi de cartofi si aluat pripit Ingrediente 300g cartofi 1 lingura de unt 1 ou Pentru aluat 1/2 pahar de apa 50 g […]
    • Chec aperitiv Ingrediente:  300 g cascaval ras;  300 g parizer;  4 oua fierte tari;  4 oua […]

    Comentarii: Tarta

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player