Ingrediente:
Aluatul:
1 cana si 3/4 faina alba
1/2 cub margarina rama (125g)
1/2 lingurita sare
5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
Umplutura:
2 cepe albe
200-300gr sunca taiata cubulete
200gr cascaval
o cutie ciuperci taiate
3 ardei grasi in 3 culori
Deasupra:
200 g smanatana
3-4 oua
Mod de preparare:
Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt…
Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul..
Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .
Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata.
Pofta buna !