Tarte cu cafea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Tarte cu cafea

Tarte cu cafea

Ingrediente:

Aluatul:

  • 100 g făină;
  • 50 g unt;
  • 1 ou;
  • 3 linguri cu zahăr pudră

Crema:

  • 1 ceşcuţă cu cafea;
  • 4 gălbenuşuri de ouă;
  • 100 g zahăr;
  • 100 g migdale pisate.

Mod de preparare:

Se frămantă componentele indicate pentru aluat. Se îmbracă pe dinăuntru cu aluat formele speciale de tarte, lipindu-se bine pe pereţii formelor.

Se umplu formele (nu pană sus) cu următoarea cremă: se fierbe 5 minute cafeaua cu zahărul şi se toarnă răcorită peste gălbenuşurile de ouă. Se amestecă bine. La urmă se adaugă şi migdalele pisate pudră.

Se coc la cuptor potrivit, se scot calde din forme şi se servesc reci.

Se frămantă o cocă potrivit de tare, se întinde o foaie subţire, se umple cu marmeladă, se rulează şi se coace în cuptor potrivit.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tarte cu Castane Ingrediente Aluat: 100 g faina; 50 g unt; un ou; 3 linguri cu zahar pudra;   Ingrediente […]
  • Tarte cu migdale Ingrediente Aluat: 100 g faina; 50 g unt; un ou; 3 linguri cu zahar pudra; Ingrediente […]
  • Aluat pentru Tarte Ingrediente : 250 g faina ; 100 g unt sau margarina; o jumatate de pahar cu apa; 1 galbenus de […]
  • Tarta cu crema Ingrediente: Aluatul: 250 g făină; 150 g unt; 1 ou; un praf de sare; 125 g […]
  • Bezele cu nuci Ingrediente: 6 albuşuri; 250 g zahăr; 10-12 nuci. [ad#ad-1] Mod de preparare: Albuşurile […]

Comentarii: Tarte cu cafea

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player