Ingrediente:
- un kg de ţelină;
- 250 g ceapă;
- 400 g arpagic;
- 200 g mazăre;
- 2 legături verdeaţă;
- 2 g piper;
- 150 g ulei;
- sare de lămâie;
- o lingură de făină;
- 150 g măsline;
- sare;
Mod de preparare:
Se curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Dacă este veştedă, se ţine în prealabil în apă rece. Feliile de ţelina se prăjesc pe rând în ulei, după care în uleiul rămas se căleşte uşor ceapa tocată foarte mărunt. Când ceapa începe să se îngălbenească uşor se adaugă faină şi se stinge cu apă. Se potriveşte de sare şi de piper se adaugă ţelina prăjită, arpagic înăbuşit, măsline opărite, mazăre verde, mărar tocat lăsând să fiarbă circa 30 de minute.
Se potriveşte de acru cu zeamă de lămâie sau sare de lămâie. Se aşează pe platou, presărând deasupra verdeaţa.