Telina a la grec - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Telina a la grec

Telina a la grec

Ingrediente:

  • un kg de ţelină;
  • 250 g ceapă;
  • 400 g arpagic;
  • 200 g mazăre;
  • 2 legături verdeaţă;
  • 2 g piper;
  • 150 g ulei;
  • sare de lămâie;
  • o lingură de făină;
  • 150 g măsline;
  • sare;

Mod de preparare:

Se curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Dacă este veştedă, se ţine în prealabil în apă rece. Feliile de ţelina se prăjesc pe rând în ulei, după care în uleiul rămas se căleşte uşor ceapa tocată foarte mărunt. Când ceapa începe să se îngălbenească uşor se adaugă faină şi se stinge cu apă. Se potriveşte de sare şi de piper se adaugă ţelina prăjită, arpagic înăbuşit, măsline opărite, mazăre verde, mărar tocat lăsând să fiarbă circa 30 de minute.

Se potriveşte de acru cu zeamă de lămâie sau sare de lămâie. Se aşează pe platou, presărând deasupra verdeaţa.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Telina cu masline Ingrediente: un kg de ţelina; 100 g măsline; 100 g ulei; 30 g faină; 40 g bulion; 200 g […]
  • Telina cu sos de lamaie Ingrediente: un kg  ţelina; 1/2 lămâie; 600 g sos de lămâie; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Telina cu carne Ingrediente: 400 g carne de vaca sau de pasare; 1 kg telina; 3-4 linguri de ulei sau 1 lingura de […]
  • Iahnie de ciuperci Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapă; 150 g ulei; 50 g făină; o legătură […]
  • Dovlecei in floare cu smantana Ingrediente: un kg dovlecei în floare; 150 g smântână; 100 g […]

Comentarii: Telina a la grec

Copyright © 2010 - 2018 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player