Ingrediente:
- ulei de paprika
- ulei de masline
- boia de ardei
- 2 kg caracatita
- 3 cepe mari
- piper verde
- 2 rosii (nu prea coapte)
- 1 catel de usturoi
- 1 foaie dafin
- 50 g vin alb
- 2 cartofi mari
- sare marina
Mod de preparare:
Intr-o lingura adaugam de 4 ori ulei de masline si-l incalzim, apoi adaugam boiaua dulce.
Incalzim cuptorul la 250° C. Separam si curatam tentaculele, punem caracatita (fara tentacule) pe o tava impreuna cu legumele curatate si taiate, cu foaia de dafin, uleiul si vinul. Inchidem cuptorul si o lasam 1 ora si jumatate. Tentaculele le taiem felii subtiri (carapaccio) si le punem intr-o oala la fiert, alaturi de cartofii taiati felii (si adaugam niste sare).
Cand caracatita este gata, o punem pe un platou impreuna cu tentaculele si cartofii fierti. A se servi cald!