Terina de caracatita - RETETE CULINARE

Retete culinare » Fructe de mare, Preparate din carne » Terina de caracatita

Terina de caracatita

Ingrediente:

 

  • ulei de paprika
  • ulei de masline
  • boia de ardei
  • 2 kg caracatita
  • 3 cepe mari
  • piper verde
  • 2 rosii (nu prea coapte)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 50 g vin alb
  • 2 cartofi mari
  • sare marina

 

Mod de preparare:

Intr-o lingura adaugam de 4 ori ulei de masline si-l incalzim, apoi adaugam boiaua dulce.

Incalzim cuptorul la 250° C. Separam si curatam tentaculele, punem caracatita (fara tentacule) pe o tava impreuna cu legumele curatate si taiate, cu foaia de dafin, uleiul si vinul. Inchidem cuptorul si o lasam 1 ora si jumatate. Tentaculele le taiem felii subtiri (carapaccio) si le punem intr-o oala la fiert, alaturi de cartofii taiati felii (si adaugam niste sare).
Cand caracatita este gata, o punem pe un platou impreuna cu tentaculele si cartofii fierti. A se servi cald!

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Terina de caracatita

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player