Tigle cu migdale - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Tigle cu migdale

Tigle cu migdale

Ingrediente:

  • 100 g  zahăr pudră vanilat;
  • 50 g făină;
  • 50 g unt;
  • 40 g migdale (samburi de caise);
  • 2 albuşuri de ou.

Mod de preparare:

Se bat împreună timp de trei sau patru minute zahărul cu albuşurile de ou, se adaugă făina, untul topit şi migdalele tăiate subţiri.

Pasta trebuie lucrată rapid. Se unge o tavă cu unt şi se presară cu făină, apoi se dispun mici grămezi de pastă cu ajutorul unei linguriţe de cafea.

Se dau la cuptor bine încins patru sau cinci minute.

Se scot cu ajutorul unui cuţit şi se aşază pe un sucitor de foi de plăcintă, pe care ele vor lua forma unor ţigle odată cu răcirea lor.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tigle Ingrediente: 200 g alune; migdale sau nuci  tăiate fin; 250 g zahăr; 75 g făină; 25 g […]
  • Tigle glasate cu cafea Ingrediente: 125 g făină; 125 g zahăr; 180 g smantană de la  Iapte; 4 albuşuri de ou; 1 […]
  • Pesmeti cu migdale Ingrediente: 1pahar cu unt topit; 1pahar cu zahăr pudră; 1 pahar cu făină; 1 pahar cu migdale […]
  • Chec cu stafide si migdale Ingrediente: 250g unt 250g zahar 250g faina 6 oua 150g stafide 50g migdale 1 lingura de unt […]
  • Budinca de mere Ingrediente 500g mere 6 oua 150g unt 150 g zahar vanilat 100g faina 2 linguri de rom 50 g […]

Comentarii: Tigle cu migdale

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player