Tigle glasate cu cafea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Tigle glasate cu cafea

Tigle glasate cu cafea

Ingrediente:

  • 125 g făină;
  • 125 g zahăr;
  • 180 g smantană de la  Iapte;
  • 4 albuşuri de ou;
  • 1 lingură cu unt.

Glazura:

  • 6 linguri cu zahăr;
  • 4 linguri cu cafea foarte concentrată.

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se amestecă zahărul, făina şi smantana păstrată de la laptele fiert, apoi se încorporează şi albuşurile spumă.

Se amestecă totul foarte delicat. Se unge tava cu unt şi se aşază mici grămezi de pastă cu distanţă între ele, apoi se dau la cuptor.

In acest timp se prepară glazura, umezind zahărul cu cafea. Se întinde peste ţiglele coapte şi se pune tava la gura cuptorului stins, dar cald încă, pentru a se usca.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tigle Ingrediente: 200 g alune; migdale sau nuci  tăiate fin; 250 g zahăr; 75 g făină; 25 g […]
  • Tigle cu migdale Ingrediente: 100 g  zahăr pudră vanilat; 50 g făină; 50 g unt; 40 g migdale (samburi de […]
  • Biscuti nisiposi Ingrediente: 250 g făină; 250 g zahăr; 2 linguri cu rom; 2 linguri cu nescafe; 2 ouă; 1 […]
  • Biscuiti cu cafea Ingrediente: 250 g  zahăr; 3  ouă;  250 g făină;  1  lingură  […]
  • Pasca cu branza de vaci Ingrediente: 400 g aluat de cozonac; Umplutura: 500 g branza de vaci; 3 oua; 100 g […]

Comentarii: Tigle glasate cu cafea

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player