Tigle - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Tigle

Tigle

Ingrediente:

  • 200 g alune;
  • migdale sau nuci  tăiate fin;
  • 250 g zahăr;
  • 75 g făină;
  • 25 g unt;
  • 5 ouă;
  • vanilie;
  • sare.

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahărul şi alunele. Separat se bat ouăle cu sare, apoi se toarnă cate puţin în compoziţie. Se adaugă untul topit şi praful de vanilie.

Pe o tavă se toarnă cu lingura mici grămăjoare care se aplatizează cu o furculiţă. Se ţin circa 10 minute la cuptor fierbinte, se scot repede cu un cuţit lat şi se aşază cu mana pe o vergea. Răcindu-se, iau forma îndoită şi vor semăna cu nişte ţigle. Se pot păstra o lună într-o cutie de metal.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tigle glasate cu cafea Ingrediente: 125 g făină; 125 g zahăr; 180 g smantană de la  Iapte; 4 albuşuri de ou; 1 […]
  • Tigle cu migdale Ingrediente: 100 g  zahăr pudră vanilat; 50 g făină; 50 g unt; 40 g migdale (samburi de […]
  • Piscoturi sampanie Ingrediente: 4 ouă; 300 g zahăr; 100 g ulei; 1 ½ lingură cu amoniac; 500 g […]
  • Biscuti nisiposi Ingrediente: 250 g făină; 250 g zahăr; 2 linguri cu rom; 2 linguri cu nescafe; 2 ouă; 1 […]
  • Pesmeti cu lamaie Ingrediente: 160 g făină; 140 g unt; 140 g zahăr vanilat; 5 galbenului răscoapte trecute prin […]

Comentarii: Tigle

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player