Tiramisu - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Tiramisu

Tiramisu

Ingrediente:

  • 1 pachet mare piscoturi;
  • 500 gr de mascarpone;
  • 4 oua;
  • 6 linguri de zahar;
  • frisca, cafea, cacao;

Mod de preparare:

Se inmoaie piscoturile in cafea expresso tare, se aseaza intr-o tava pe 2 randuri laterale.

Se prepara crema astfel: se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga crema mascarpone si albusurile batute spuma cu telul, iar la final se adauga frisca batuta.

Se pune un strat de crema peste piscoturi, se aseaza si celalalt rand de piscoturi inmuiat in cafea, se adauga restul de crema, si se pudreaza cu cacao din belsug.

Se da la frigider si se tine minim 2 ore.

Eventual in cafea sau crema se poate adauga rom sau whisky.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tiramisu Ingrediente: o punga mare de piscoturi Savoiardi; 500 gr. branza Mascarpone; 6 oua; 1 praf de […]
  • Budinca de legume Ingrediente: 1 kg zarzavat fiert; 100 g unt sau margarina; 2 linguri faina; 1 ceasca lapte; 1 […]
  • Prajitura “negresa” Ingrediente: 1/2 kg zahăr tos; 1 pachet cu unt; 2 linguri de cacao; 1/2 cană cu lapte; 4 […]
  • Prajitura cu crema si bezea Ingrediente: 500 g făină; 200 g zahăr; 4 gălbenuşuri; 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat; 150 […]
  • Prajitura cu bezea Ingrediente: 150 g unt; 150 g zahăr; 4 ouă; 2 linguri cu cacao; 1/2 pahar cu lapte; 1 praf de […]

Comentarii: Tiramisu

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player