Tocana de vinete - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Tocana de vinete

Tocana de vinete

Ingrediente:

  • 4-5 vinete;
  • 300 g ceapă;
  • 500 g roşii;
  • 100 g ulei;
  • o căpăţână usturoi;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Vinetele se taie în careuri şi se opăresc în apă cu sare. Se scurg şi se prăjesc pe rând în ulei după care în acelaşi ulei se prăjeşte ceapa tocată mărunt. Când ceapa s-a rumenit, se adaugă usturoi tocat, vinetele, felii de roşii, supă de oase sau apă caldă, se potriveşte de piper şi sare, se lasă să dea un clocot după care se pune cratiţa la cuptor până scade şi se rumeneşte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tocana de legume Ingrediente: 400 g ardei graşi; 200 g morcovi; 100 g orez; 400 g roşii; 200 g ulei; 2 […]
  • Vinete impanate Ingrediente: 5 vinete; 500 g ceapă; 300 g roşii; 4 ardei graşi; 2 legături verdeaţă; 100 g […]
  • Vinete pane Ingrediente: 800 g vinete; 100 g pesmet; 2 ouă; 60 g faină; 150 ml ulei; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Vinete Gratinate Ingrediente: 5 vinete; 300 g brânza; 50 caşcaval; 2 ouă; 100 g făină; 100 ml ulei; 50 […]
  • Vinete impanate Ingrediente: 2 vinete medii; 2 roşii mari; 4 căţei de usturoi; 2 crenguţe frunze de ţelină; 50 […]

Comentarii: Tocana de vinete

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player