Tocanita de cartofi cu ciuperci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Tocanita de cartofi cu ciuperci

Tocanita de cartofi cu ciuperci

Ingrediente:

  • un kg de cartofi;
  • 300 g ciuperci;
  • 200 g ulei;
  • 300 g ceapă;
  • 50 g bulion de roşii;
  • o legătură verdeaţă piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, ceapa şi ciupercile. Ciupercile se taie în felii subţiri şi se călesc într-o parte din ulei iar acesta se taie mărunt şi se prăjeşte în restul de ulei până când începe puţin să se rănească. Se adaugă cartofii tăiaţi în careuri mici şi se  mai călesc puţin împreună, după care se pune bulionul de roşii, piperul , sare şi se stinge cu apă. Se mai lasă să fiarbă până cartofii sunt gata, apoi se pun ciupercile şi se verdeaţă verde.


Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tocanita de cartofi Ingrediente: 500 g cartofi; 2 linguri ulei; patrunjel verde; 1 lingurita faina; 1 lingura […]
  • Tocanita de ficat Mehedinteana Ingrediente: 1 kg ficat; 1/4 kg ceapa; O cana de vin (250 ml); O ceasca de bulion; Sare; […]
  • Tocanita nationala Ingrediente: 500 g carne de porc sau/si vita; 2 cepe mari; 3 ardei grasi; 3 rosii; verdeata; 3 […]
  • Dovlecei in floare cu smantana Ingrediente: un kg dovlecei în floare; 150 g smântână; 100 g […]
  • Crema de legume Ingrediente: cartofi; 1,5 kg cartofi; 200 g ceapă; 60 g faină; 100 g unt; 3 ouă; 200 g […]

Comentarii: Tocanita de cartofi cu ciuperci

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player