Tocanita de ficat Mehedinteana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Tocanita de ficat Mehedinteana

Tocanita de ficat Mehedinteana

Ingrediente:

  • 1 kg ficat;
  • 1/4 kg ceapa;
  • O cana de vin (250 ml);
  • O ceasca de bulion;
  • Sare;
  • Piper;
  • Verdeata;
  • Grasime (ulei, untura)

Mod de preparare:

Se curata , se spala , se taie ceapa solzisori si se caleste in grasimea bine incinsa.Dupa ce sa rumenit, se adauga ficatul curatat de vine si pielite, spalat si taiat suvite. Se lasa sa se inabuse pana cand ficatul e bine patruns, se toarna vinul dupa care se dau cateva clocote, se aduga patunjelul verde tocat marunt si se potriveste de sare.

Drept garnitura se serveste: orez fiert, macaroane, muraturi, salata de sezon.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tocanita nationala Ingrediente: 500 g carne de porc sau/si vita; 2 cepe mari; 3 ardei grasi; 3 rosii; verdeata; 3 […]
  • Musaca de ficat cu conopida Ingrediente: 3 conopide; 500 g ficat; 2 linguri […]
  • Curcan Umplut Ingrediente pentru un curcan de 4kg se face urmatoarea umplutura 250 g paine alba ficatul de […]
  • Pui umplut Ingrediente 1 pui mare 150g ficat vitel 1 felie de paine 1 ou 1 ceapa mica 2 linguri de […]
  • Tocanita de cartofi cu ciuperci Ingrediente: un kg de cartofi; 300 g ciuperci; 200 g ulei; 300 g ceapă; 50 g bulion de […]

Comentarii: Tocanita de ficat Mehedinteana

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player