Tort Bezea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort Bezea

Tort Bezea

Ingrediente Tort:

  • un pahar cu unt;
  • un pahar cu faină;
  • un pahar cu nuci râşnite;

Ingrediente Cremă:

  • 1/2 kg zahăr;
  • un pahar de cafea tare sau un pachet de cacao;
  • un pachet de zahăr vanilat;
  • 5 albuşuri;

Mod de preparare:

Se amestecă untul călduţ cu faina şi nucile măcinate si se pun la copt într-o formă de tort cu fundul desabil, capitonat cu hârtie. Se dă la cuptor si se scoate înainte de a coace.

Se pune zahărul cu cafeaua sau cacaua pe foc, până se îngroaşă ca pentru şerbet, se lasă să răcorească si se adaugă albuşurile bătute spumă.

Se pune cremă peste foaie şi se da la foc moale. Se lasă să se răcească in formă.

Atenţie ! Feliile se taie cu un cuţit încălzit, pentru a nu crăpa bezeaua.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort Bezea Moca de Nuci Ingrediente Blat: 9 albuşuri; 370 g zahăr pisat; 370 g nuci; Ingrediente Cremă: 200 g unt; 200 g […]
  • Tort de Nuca Ingrediente: 0,250 kg miez de nuca; 4 oua; Un praf vanilie; 0,250 kg zahar (indulcitor); O […]
  • Tort moca Ingrediente Blat: 1/2 ceaşcă de unt; 1 ceaşcă de zahăr; 2 ouă; 1/2 ceaşcă de cafea praf; 2 ceste […]
  • Tort Glace Ingrediente Blat: 2 oua; 2 linguri de apa; 100 g zahar; un pacheţel de zahăr vanilat; 80 g […]
  • Tort “Mirela” II Ingrediente: 400 g rahat; 100 g unt; o lamaie; un pachet de foi […]

Comentarii: Tort Bezea

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player