Ingrediente Blat I:
- 6 albuşuri;
- 100 g zahăr;
- 2 linguri pesmet fin;
Ingrediente Blat II:
- 6 albuşuri;
- 120 g zahăr;
- o linguriţă de ulei;
- o lingură plină cu cacao;
- zeamă de la 1/2 lămâie;
- 120 g nuci;
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi se umflă, apoi se adaugă pesmetul. Se coace compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt.
Se bat cele 6 albuşuri spumă, se adaugă zahărul şi se bat în continuare, apoi se adaugă nucile, uleiul, cacaua, zeama de lămâie. Se coace în aceeaşi formă de tort unsă.
Se aşează pe platou întâi blatul de culoare închisă, se merge cu un strat de frişcă sau gem de fructe iar deasupra se aşează blatul galben.
Se ornează cu dulceaţă sau frişcă.