Tort Bicolor - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort Bicolor

Tort Bicolor

Ingrediente Blat I:

  • 6 albuşuri;
  • 100 g zahăr;
  • 2 linguri pesmet fin;

Ingrediente Blat II:

  • 6 albuşuri;
  • 120 g zahăr;
  • o linguriţă de ulei;
  • o lingură plină cu cacao;
  • zeamă de la 1/2 lămâie;
  • 120 g nuci;

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi se umflă, apoi se adaugă pesmetul. Se coace compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt.

Se bat cele 6 albuşuri spumă, se adaugă zahărul şi se bat în continuare, apoi se adaugă nucile, uleiul, cacaua, zeama de lămâie. Se coace în aceeaşi formă de tort unsă.

Se aşează pe platou întâi blatul de culoare închisă, se merge cu un strat de frişcă sau gem de fructe iar deasupra se aşează blatul galben.

Se ornează cu dulceaţă sau frişcă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort cu crema de vanilie Ingrediente: un pachet de foi de tort. Ingrediente crema: 1/2 l lapte; 140 g zahar ; 4 […]
  • Tort de Nuci III Ingrediente Blat: 3 ouă; 120 g zahăr; 1/2 pahar cu lichior sau rom; o lingură de nescafe; 8 […]
  • Tort de cacao Ingrediente: pentru blat: 8 oua; 8 linguri de zahar pudra; 60g faina; 10g cacao pentru […]
  • Tort de Nuci Ingrediente Blat: 5 oua; 100 g zahar; 100 g nuci; ciaja rasa si zeama de lamaie; o lingura de […]
  • Tort de Ciocolata IV Ingrediente Blat: 7-8 oua; 250 g zahar; 80 g cacao; coaja de la o lamaie; putin […]

Comentarii: Tort Bicolor

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player