Tort “cartof” II - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Tort “cartof” II

Tort “cartof” II

Ingrediente:

  • 499 g cozonac;
  • 300 g cartofi;
  • 250 g nuci pisate;
  • 100 g cacao;
  • 250 g zahar pudra;
  • boabe si zeama de dulceata de visine;
  • coaja rasa de lamaie si portocala;
  • 59 ml rom;
  • 250 g frisca;

Mod de preparare:

Se taie cozonacul in feli, care se usuca in cuptor incins,  in cateva minute. Se fierb cartofii in coaja. Se dau cozonacul si cartofii prin masina de tocat carne, apoi se mesteca cu dulceata, nuci, rom,80 g cacao cruda. Se umezeste cu putina apa calda in care sa topit zaharul. Compozitia trebuie sa devina o pasta foarte groasa,care poate pastra forma unui blat. Acesta se acopera, eventual, cu frisca si se pudreaza cu cacaua ramasa.

Se garniseste cu boabe de dulceata. Se serveste dupa cateva ore.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort “Cartof” Ingrediente: un kg biscuiti; 200 g unt; 200 g zahar; 50 g cacao; 10 g cafea naturala sau […]
  • Tort de cacao II Ingrediente Blat:   un ou; 50 g unt; un pahar cu lapte; un pahar cu zahar; praf de […]
  • Tort de ciocolata II Ingrediente Blat: 6 oua; 125 g zahar; 125 g faina; o lingura de cacao; Ingrediente […]
  • Tort de biscuiti cu cacao II Ingrediente: 100 g  biscuiti cu cacao; 500-600 g frisca; dulceata de visine; 50 grame de […]
  • Tort “Marta” cu crema de cacao Ingrediente: un pachet de foi "Marta"; Ingrediente crema: 4 linguri de lapte praf; 4 […]

Comentarii: Tort “cartof” II

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player