Ingrediente:
Blatul:
- 6 ouă;
- 180 g zahăr pudră;
- 80 g făină;
- 2 linguri de cacao.
Crema:
- 150 g nuci;
- 140 g unt;
- 1 baton de vanilie;
- 70 g zahăr pudră;
- 1 pahar cu lapte.
Vişine din dulceaţă pentru ornat. ,
Mod de preparare
Se freacă gălbenuşurile cu zahăr pană se albesc. Se adaugă cacao, se pune făina, iar la sfarşit albuşurile bătute spumă.
Se amestecă uşor, de sus în jos, pentru a se îngloba albuşul şi a nu se lăsa compoziţia. Se coace într-o formă lungă, unsă şi tapetată cu hartie.
Pentru cremă, se dau nucile prin maşina şi se opăresc cu laptele în care a fiert vanilia tocată. Se adaugă untul şi zahărul, apoi se freacă totul cu lingura de lemn, pană cand crema creşte şi se albeşte.
Se taie blatul în două sau trei, se însiropează puţin, apoi se aşează cremă între foi. Se îmbracă tortul cu un strat subţire de cremă. Se garniseşte cu vişine din dulceaţă, scurse de zeamă.
Se ţine la rece şi se serveşte a doua zi.