Tort cu ciocolata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Ingrediente:

Blatul:

  • 6 ouă;
  • 180 g zahăr pudră;
  • 80 g făină;
  • 2 linguri de cacao.

Crema:

  • 150 g nuci;
  • 140 g unt;
  • 1 baton de vanilie;
  • 70 g zahăr pudră;
  • 1 pahar cu lapte.
    Vişine din dulceaţă pentru ornat. ,

Mod de preparare

Se freacă gălbenuşurile cu zahăr pană se albesc. Se adaugă cacao, se pune făina, iar la sfarşit albuşurile bătute spumă. 
Se amestecă uşor, de sus în jos, pentru a se îngloba albuşul şi a nu se lăsa compoziţia. Se coace într-o formă lungă, unsă şi tapetată cu hartie.

Pentru cremă, se dau nucile prin maşina şi se opăresc cu laptele în care a fiert vanilia tocată. Se adaugă untul şi zahărul, apoi se freacă totul cu lingura de lemn, pană cand crema creşte şi se albeşte.

Se taie blatul în două sau trei, se însiropează puţin, apoi se aşează cremă între foi. Se îmbracă tortul cu un strat subţire de cremă. Se garniseşte cu vişine din dulceaţă, scurse de zeamă.

Se ţine la rece şi se serveşte a doua zi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de ciocolata Ingrediente: Blatul:   10 ouă; 10 linguri de zahăr tos; 3 linguri de cacao; 7 linguri […]
  • Tort foarte fin Ingrediente: Blatul: 12 ouă; 12 linguri de zahăr; 4 linguriţe de făină; 50 g cacao; 1 ceşcuţă […]
  • Tort de Ciocolata III Ingrediente Blat: 100 g cacao; 100 g zahar; 75 g unt; 3 oua; 125 g faina; sare; ciocolata […]
  • Tort de ciocolata II Ingrediente Blat: 6 oua; 125 g zahar; 125 g faina; o lingura de cacao; Ingrediente […]
  • Tort de cacao Ingrediente: 6 oua 150g zahar 75g faina 50g cacao [ad#ad-1] Mod de preparare: Se ba intr-un […]

Comentarii: Tort cu ciocolata

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player