Tort cu migdale - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Tort cu migdale

Tort cu migdale

 

 

Ingrediente Blat:

  • 125 g unt;
  • 50 g faină;
  • 100 g migdale;
  • 3 ouă;
  • 125 g cacao;
  • 125 g zahăr pudră;

Mod de preparare:

Se amestecă cacaua cu două linguri de apă şi se lasă să scadă la foc mic.

Se ridică de pe foc şi se adaugă untul. Separat, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă migdalele pisate, făina şi cacaua din care se păstrează o parte pentru glasarea tortului. Se incorporează la sfârşit albuşurile bătute spumă foarte tare. Se varsă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie şi unsă cu unt. Se coace la cuptor potrivit 15 minute,

După ce s-a răcit, se toarnă deasupra restul de cacao şi se garniseşte cu migdale întregi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de cacao Ingrediente: pentru blat: 8 oua; 8 linguri de zahar pudra; 60g faina; 10g cacao pentru […]
  • Tort de Ciocolata IV Ingrediente Blat: 7-8 oua; 250 g zahar; 80 g cacao; coaja de la o lamaie; putin […]
  • Tort de ciocolata Ingrediente: Blatul:   10 ouă; 10 linguri de zahăr tos; 3 linguri de cacao; 7 linguri […]
  • Tort “Cartof” Ingrediente: un kg biscuiti; 200 g unt; 200 g zahar; 50 g cacao; 10 g cafea naturala sau […]
  • Tort “Meringue” Ingrediente: un pachet de foi "marta"; 200 g unt; 100 g cacao; 3 oua; 200 g zahar […]

1 Comment

  1. gabriela says:

    Migdalele sunt preferatele mele. O sa incerc reteta cat de curand, pare a fi un tort deosebit si foarte simplu de facut.

Comentarii: Tort cu migdale

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player