Ingrediente Blat:
- 125 g unt;
- 50 g faină;
- 100 g migdale;
- 3 ouă;
- 125 g cacao;
- 125 g zahăr pudră;
Mod de preparare:
Se amestecă cacaua cu două linguri de apă şi se lasă să scadă la foc mic.
Se ridică de pe foc şi se adaugă untul. Separat, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă migdalele pisate, făina şi cacaua din care se păstrează o parte pentru glasarea tortului. Se incorporează la sfârşit albuşurile bătute spumă foarte tare. Se varsă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie şi unsă cu unt. Se coace la cuptor potrivit 15 minute,
După ce s-a răcit, se toarnă deasupra restul de cacao şi se garniseşte cu migdale întregi.
Migdalele sunt preferatele mele. O sa incerc reteta cat de curand, pare a fi un tort deosebit si foarte simplu de facut.