Tort cu rahat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort cu rahat

Tort cu rahat

Ingrediente Blat:

  • 5 ouă;
  • 8 linguri de zahăr;
  • 8 linguri de  faină;
  • praf de copt;
  • 3 linguri de apă;
  • Pentru ornat 100 g alune;

Ingrediente Cremă:

  • 1/2 kg rahat;
  • 2 lămâi;
  • 200 g unt;
  • 200 g zahăr;

Mod de preparare:

Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, Se adaugă treptat apă, apoi faină şi praful de copt. Albuşul spumă se adaugă la sfârşit. Se coace la foc potrivit.

Rahatul se dă prin maşina de tocat împreună cu lămâile. Untul se freacă bine cu zahărul, apoi se amestecă treptat rahatul dat prin maşină.

Se ung foile cu cremă.

Se ornează tortul cu alune rumenite la cuptor care înfig în blat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort moca Ingrediente Blat: 1/2 ceaşcă de unt; 1 ceaşcă de zahăr; 2 ouă; 1/2 ceaşcă de cafea praf; 2 ceste […]
  • Tort de Nuca Ingrediente: 0,250 kg miez de nuca; 4 oua; Un praf vanilie; 0,250 kg zahar (indulcitor); O […]
  • Tort Bezea Ingrediente Tort: un pahar cu unt; un pahar cu faină; un pahar cu nuci râşnite; Ingrediente […]
  • Tort cu crema de vanilie Ingrediente: un pachet de foi de tort. Ingrediente crema: 1/2 l lapte; 140 g zahar ; 4 […]
  • Tort de lamaie Ingrediente: 4 ouă; 400 g zahăr pudră; 8 linguri de apă; 200 g faină; 200 ml faină; 150 g […]

Comentarii: Tort cu rahat

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player