Ingrediente Blat:
- un ou;
- 50 g unt;
- un pahar cu lapte;
- un pahar cu zahar;
- praf de copt;
- zahar vanilat;
- 2 pahare cu faina;
- 2 linguri cu cacao;
- rom;
Ingrediente Crema:
- 50 g cacao;
- 200 g unt;
- 200 g zahar pudra;
- un galbenus;
Mod de preparare:
Se freaca bine untul cu zaharul si galbenusul, se adauga apoi alternativ faina si laptele, cacaua si praful de copt. Apoi se adauga albusul batut spuma. Se coace la foc potrivit in cratita de 2 1/2 kg.
Se fierbe cacaua cu 100 g apa si zaharul. In timp ce se raceste, se freaca untul spuma.
Se amesteca galbenusul incetul cu incetul usor cu sirop facut din zahar si apa in care se toarna romul.
Se pune crema intre blaturi si se imbraca tortul.
Se garniseste cu dulceata sau alune prajite.