Ingrediente:
Blatul:
- 10 ouă;
- 10 linguri de zahăr tos;
- 3 linguri de cacao;
- 7 linguri de făină.
Crema:
- 3 ouă;
- 4 linguri de cacao;
- 250 g unt;
- 300 g zahăr pudră;
- fructe glasate sau frişca pentru ornat.
Mod de prepapare
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul timp de circa 20 de minute, se adaugă pe rand cate o lingură de cacao, amestecand după fiecare lingură; la fel se procedează şi cu făina. Se amestecă uşor cu albuşurile care au fost bătute spumă în prealabil.
Se unge o formă de tort, se tapetează cu hartie, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit timp de aproape o oră.
Cand s-a răcit, se taie în trei blaturi, între care se pune urmă toarna cremă: cele 3 ouă întregi se amestecă cu 4 linguri de cacao şi 6 linguri de zahăr pudră, apoi se bat continuu deasupra unei oale cu apă care fierbe, timp de 20—30 minute, pană se leagă bine. Se lasă să se răcească; în acest timp, se freacă untul spumă şi se adaugă şi restul de zahăr pudră. Se amestecă cu cacao, care s-a răcit.
Se îmbracă tortul în crema oprită dinainte şi se ornează cu fructe glasate sau cu frişca.